Trainology: trainingul tău dus la următorul nivel!
Boavista, 21-22 Octombrie 2017, 9:00-17:30, TimișoaraAcum mai bine de 100 de ani, Hermann Ebbinghaus a descoperit curba învățării, care descrie relația dintre memorie și timp. Pe scurt, curba învățării spune că în timpul unei prelegeri, dacă rata de absorție e aproape de 100% în ziua prelegerii, aceasta scade cu 50-80% în ziua a doua, ajungând la 2-3% la sfârșitul celor 30 de zile.
Teoria este chiar mai relevantă în ziua de azi, unde atenția noastră este captată de diverse monitoare iar învățarea are loc distribuit, uneori chiar și în 140 de caractere.
Credem cu tărie că există 8 motive pentru care
învățarea experiențială este viitorul educației!
Accelerează învățarea
Tocirea sau învățarea repetitivă se practică din ce în ce mai rar în favoarea învățării practice. Învățarea experiențială folosește metoda „learning by doing” pentru a dezvolta competențe.
Combină practica și teoria
Teoria fără practică creează teoreticieni, iar practica fără teorie roboți. Combinându-le, participantul dobândește o experiență holistică trecând prin întregul sistem de învățare, acest lucru fiind crucial pentru reținerea conceptelor și punerea lor în aplicare.
Oferă un mediu de învățare sigur
Simularea scenariilor din viața reală, a provocărilor și a depășirii momentelor dificile genereaza adevărata învățare. Acestea sunt situațiile cu care se va confrunta participantul la finalul cursului, nu e oare natural să se întâlnească cu ele și în curs?
Schimbă mentalități
Sunt puține metode de învățare care au un impact așa de puternic asupra mentalității participantului. Henry Mintzberg spunea acum mult timp că „Leadershipul, la fel ca înotul, nu poate fi învățat din cărți!”.
Crește nivelul de interactivitate și implicare
Colaborarea și învățarea de la colegi generează implicare în proces. Pe partea cealaltă, când participantul este invitat să rezolve problema, nivelul de asumare crește — rezultatul nu mai e al trainerului ci al participantului!
Oferă un ROI măsurabil
Învățarea experiențială este eficientă, trecând participantul prin cel mai apropiat scenariu de viața reală. Acest lucru generează retenție și asigură aplicarea cunoștințelor după training.
Asigură o evaluare corectă
Evaluarea rezultatelor trainingului este esențială în companii (și dorită în afara lor). Majoritatea trainerilor folosesc teste pentru a măsura eficiența programului. Combinând simulările, gamification, activitățile „learning by doing” și restul metodologiei, în învățarea experiențială se strâng nenumărate date care pot fi folosite în evaluări obiective, mult mai țintite decât metodele tradiționale.
Oferă învățare personalizată
Identificând călătoria participantului, trainingul se poate personaliza pe nevoile și cunoștințele lui, astfel creând o curiculă dinamică în care învățarea este continuă și în ritmul fiecăruia.
Ce vei învăța la acest training
10 situații care apar în orice training și cum să le transformi în activități captivante și dinamice.. păstrând elementul de învățare!
Spargerea gheții intrând direct în subiect
Transmiterea informației în training
(învață să înveți)
Cum să generezi impulsuri de creativitate și să dezvolți abilități de rezolvare a problemelor
Cunoașterea participanților și crearea unui mediu de încredere
Cooperare, competiție și cum să navighezi situațiile dintr-un training
Practică și feedback
(e timpul să treci la acțiune)
Închiderea trainingului într-un mod memorabil
Contractul de învățare
(majoritatea trainerilor nici nu realizează importanța acestui punct)
Călătoria traininee-ului și de ce trainingurile fără o călătorie duc la inacțiune
Procesul de învățare de după training
^^^ Toate acestea nu sunt învățate la training, ci sunt trăite!
Pentru că totul se va întâmpla imersiv, în timp ce tu vei trece prin experiență.
Cum să îți îmbunătățești trainingurile pentru a transfera ușor cunoștințele predate – în viața „reală” a participanților.
Te vom pune în mijlocul celor top 5 probleme din training și vei învăța să te adaptezi și să ieși din ele, generând o atmosferă din care participanții au ce învăța!
Cine sunt trainerii?
Dr. Roger Greenaway PhD
Roger Greenaway este un trainer de traineri, cu experiență internațională în domeniu. Specialitatea lui este de a crea traininguri dinamice, eficiente și interactive. Trainingurile lui pentru traineri sunt extrem de active în ciuda faptului că se concentrează mult pe metode reflective de învățare.
Lucrează în special în UK, Europa și Asia dar a ținut workshopuri și în Africa de Nord, America de Sud și Australia.
Țelul lui este de a ajuta oamenii să devină facilitatori mai eficienți, orientați spre transferul de cunoștințe și învățarea experiențială.
Are articole în cele mai importante 8 publicații despre învățarea experiențială începând cu anul 1983. Și-a făcut doctoratul în „Powerful Learning Experiences in Management Learning and Development” și a contribuit in numeroase publicații de bază ale trainingurilor experiențiale cum ar fi The Handbook of Experiential Learning de Mel Silberman, 75 Ways to Make Learning Stick publicată de University of the First Age, Train the Trainer publicată de Fenman Ltd și multe altele.

Bogdan Vaida, trainer experiențial
Bogdan Vaida a dat buzna pe scena trainingului internațional prin 2009 folosind prezentări Powerpoint incredibil de urâte. Din fericire, 2 ani mai târziu, a trecut la traininguri experiențiale și învățare prin practică, metodologii pe care le-a practicat cu devotament în toate trainingurile sale.
Cunoscut pentru directivitate și rezultate concrete, studenții lui spun despre el că îți face o schimbare de mentalitate cât ai spune acid dezoxiribonucleic.
Ce face mai concret?
Călătorește prin lume oferind traininguri experiențiale în diverse domenii de la managementul timpului până la tipologii comportamentale și traininguri de traineri.
Bogdan în date concrete:

– A ținut traininguri pe 3 continente, cu peste 40 de țări în portofoliu (ca trainer, lider de echipă sau organizator de proiect)
– Peste 45 000 de abonați la newsletter,
– Trainer de traineri și co-fondator al Școlii Alfa, un sistem revoluționar de auto-educație și dezvoltare personală (6 școli în 4 orașe),
– Peste 10 000 de studenți din toată lumea în cursurile sale online,
– 11 cursuri online lansate,
– 5 cărți publicate în limba engleză și una în limba română (una dintre cărți ajungând în top 10 Amazon la categoria Home-Based Business),
.. și în 2017 a bătut recordul mondial de timp petrecut în aeroport. E luuuuuung drumul către trainingul din China.
PS: Când îl întâlnești la training, întreabă-l cum e să țină traininguri sub focuri de armă.
Călin Iepure, antreprenor în serie
Călin Iepure , în liniuțe:
– Călin coordonează cel mai mare club de business networking din România: bizz.club .
– Este implicat în cinci afaceri și creator a zeci de proiecte antreprenoriale,
– Este vorbitor în public profesionist și trainer experimentat în networking, public speaking, persuasiune și arta influențării,
– Și este co-autor al cărții Metoda Active Reviewing – Un ghid practic pentru traineri și coordonatori de training, co-autor al cărții Banii muncesc pentru mine! – Metoda simplă de construire a sistemului de „dresat” bani.
Iar în date concrete:
– 25 000+ de participanți în auditoriu,
– 2100+ ore de vorbit în public,
– 1500+ ore de moderare și facilitare,
– 1200+ ore de consultanță.


Roger este probabil cel mai bun si cel mai original specialist în training reviewing din Europa. Tehnicile lui inovative functionează! Dacă vrei sa îți dezvolți abilitățile sau vrei să construiești o echipă de traineri extraordinari, Roger e persoana la care merită să apelezi.
Am învățat multe tehnici, multe exerciții, pe care le-am integrat în training-urile mele după ce am participat anul trecut la cursul lui Roger. A fost o experiență extrem de utilă, de plăcută pe care aș repeta-o oricând, pentru că modul de învățare este axat pe practică și am început să mă gândesc la variante ale exercițiilor aplicabile în activitatea mea, încă din timpul cursului. A fost o foarte bună „pauză de reflectare activă” 🙂 care, ulterior, a adus multe insight-uri pentru cursanții cu care am lucrat de atunci.
Cât costă
Standard
până la 16 octombrieLate
până la 20 octombrieLocația evenimentului: Hotel Boavista
21-22 Octombrie 2017, 9:00-17:30, Timișoara
Dr. Roger Greenaway
Fondatorul Reviewing Skills Training (Mai, 1991)
De peste 20 de ani Roger susține traininguri internaționale pentru traineri, facilitatori, educatori și consultanți. Dedicarea lui către învățarea experiențială l-a transformat într-un un expert recunscut în domeniu, cu activitate în peste 35 de țări.
Roger s-a specializat în a facilita învățare extrasă direct din experiență (și nu din teorie) prin mijloace dinamice, eficiente și participatorii. Trainingurile lui conțin subiecte precum „Mișcă-ți Corpul, Mișcă-ți Mintea” (orig. „Moving Bodies, Moving Minds”) și „Valorifică Puterea Experienței” (orig. „Harnessing the Power of Experience”).
A susținut numeroase traininguri și prezentări printre care: „Transferul Învățării și Dezvoltării” (orig. „The Transfer of Learning and Development”) – Germania 2004, „De Ce Debriefingul Activ? Cum îl pot folosi în echipe?” (orig. „Why Active Reviewing? How can we use it with teams?”) România 2007, „Reflectând cu Energia Grupului” (orig. „Reflecting with Energy”) Chile 2011, „Jocul de după Joc” (orig. The Game after the Game”), Boston, SUA 2013.
Despre Roger, de la parteneri
Prima oară am auzit de Roger în cartea lui Silberman: The Handbook of Experiential Learning. Materialul m-a prins atât de tare încât i-am vizitat situl, am descărcat zeci de articole de acolo și m-am pus să citesc toată vara.. nu am mai ieșit din casă!
Înainte de Roger țineam un debriefing la sfârșitul trainingului, cu un succes moderat dar după ce i-am parcurs materialele și am implementat debriefingul activ schimbarea a venit instantaneu. Studenții mei își dădeau seama de progresul pe care-l făceau încă din timpul trainingului, lucru care îi motiva să fie atenți, să învețe activ și să obțină rezultate.
Mai bine de 15 ani am fost IT-ist. Chiar și acum mai am în sânge microbul…
Dar, de câțiva ani am avut curajul să schimb ceva și să-mi descopăr misiunea personală.. aceea de a-i ajuta pe cei din jur să-și dezvolte potențialul și să-și depășească limitele. Fac acest lucru atât prin consultanță și coaching/mentoring, cât și prin public speaking, workshopuri și traininguri.
La început am pornit ca și un om pasionat de vorbitul în public (și asta cu ajutorul Toastmasters), apoi mi-am dat seama că mă atrage și arta trainingului. Microbul mi l-au insuflat Nicu Zegheanu și Andy Szekely, doi dintre mentorii mei.
Acum 2 ani, am fost invitat, ca alături de alți facilitatori, traineri și speakeri să particip la un Training Avansat de Facilitare la București, organizat de Institutul Român de Training. Atunci l-am cunoscut pe Roger Greenaway. Atunci mi-am dat seama că un training se poate face și fără Public Speaking! Atunci mi-am dat seama că oamenii învață mai mult în momentul în care sunt implicați în procesul de învățare!
Grație lui Roger, am implementat o mulțime de metode si activități noi atât în evenimentele pe care le-am organizat cât și în programele de training și consultanță pe care le livrez clienților mei corporate.
Beneficiile tale:
- vei înțelege punctele cheie ale transferului de cunoștințe
- vei avea know-howul pentru a sedimenta experiențele de învățareîn sufletul participanților
- vei primi un set de unelte care te vor asista în transferul de cunoștințe
Și astfel vei putea:
- crea un mediu deschis si colaborativ
- transfera mai usor cunostintele, accesand stilul individual al fiecarui participant
- motiva participanții sa isi asume responsabilitatea invatarii
Iar participanții la următorul tău training vor:
- fi mai bine pregătiți să își însușească cunoștințele noi
- dobândi abilități de învățare bazate pe experiență și experimentare
- reuși să implementeze cunoștințele proaspăt dobândite în munca de zi cu zi

Workshopul se bazează pe combinarea a două puncte cheie: experiența unui trainer de traineri de talie mondială care își argumentează metodele prezentate din cercetări în domeniu.
Iată și partenerii care recomandă acest eveniment:

Vreau să ii îi motivez pe participanții la trainingurile mele să învețe activ și să obțină rezultate!
Trainingul este axat pe partea practică. În cele 2 zile îți vei dezvolta abilități de transfer de cunoștințe (cum să le oferi studenților tăi tehnici și principii pe care să le practice mult timp după ce au terminat trainingul) și metode de a-ți planifica cursurile pentru a promova acest transfer de cunoștințe.
Dacă nu ți-am răspuns la toate întrebările..
Rezolvăm imediat! Sună-l pe Călin Iepure la numărul (0729) 154 970 sau